Sarımsaq qabıqlarını atmayın - Faydaları

  • 2025.10.22 08:45
  • 196 Baxış
Sarımsaq qabıqlarını atmayın -  Faydaları

Sarımsaq qabıqlarının antioksidan xüsusiyyətləri hüceyrələri qorumağa və immunitet sistemini dəstəkləməyə kömək edir.

Medicina.az xəbər verir ki, sarımsaq qabıqları tez-tez atılır, lakin tərkibində bədən üçün faydalı təbii maddələr var.



Tez-tez atılan bu qabıq, antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində hüceyrələrin qoruyur və eyni zamanda immuniteti dəstəkləməyə kömək edir.

Qabıqları müxtəlif yollarla, məsələn, yeməklərə, çaylara və ya təbii qarışımlara əlavə etmək olar.



1. Antioksidan dəstək verir

Sarımsaq qabıqları orqanizmi yoran və hüceyrələri aşındıran maddələrə qarşı qoruyucu təsir göstərir.

2. İltihablara kömək edir

Qabıqda olan bəzi təbii maddələr bədəndəki yüngül iltihabı azaltmağa kömək edir.

Bu, immunitet sisteminin daha balanslı işləməsinə kömək edir.



3. Mikroblara və göbələklərə qarşı effektli

Qabıqdan çay və ya həlim hazırlamaq bəzi zərərli mikroblardan qoruya bilər.

4. Qan şəkərini tənzimləyər

Sarımsaq qabıqları qan şəkərinə nəzarət üçün kiçik faydalar təqdim edər.

Yeməklərdə istifadə edilə bilər.

5. Ürək sağlamlığını dəstəkləyir

Qabıq ürək və qan dövranı sistemini dəstəkləyir.

Balanslaşdırılmış pəhriz ilə birlikdə istifadə edildikdə, sağlamlığın qorunmasına kömək edir.

Aygün
Medicina.az