Şirniyyatın yaxşı qabarması üçün qızıl məsləhətlər

  • 2025.09.25 11:00
  • 93 Baxış
Şirniyyatın yaxşı qabarması üçün  qızıl məsləhətlər

Evdə tort hazırlayarkən ən çox rast gəlinən problemlərdən biri onun şişməməsidir.

Medicina.az xəbər verir ki, tərkiblərin otaq temperaturunda olması, düzgün qarışdırma texnikası və sobanın parametrləri bunda böyük rol oynayır.

Kiçik məsləhətlərlə siz mətbəxdə möcüzələr yarada və hər dəfə onları sınadığınızda mükəmməl şişmiş tortlar əldə edə bilərsiniz.

Tərkibi otaq temperaturunda olmalıdır

Yumurta, süd və qatıq kimi qidalar həmişə otaq temperaturunda istifadə edilməlidir. Soyuq qidalar şirniyyatın qalxmasının qarşısını alır.

Şəkər və yumurtanı yaxşıca çırpın

Yumurtaları şəkərlə ən azı 4-5 dəqiqə ağarıb qaymaqlı olana qədər çırpmaq tortun qalxmasına kömək edəcək.

Unu süzün

Unun süzülməsi şirniyyatın daha qabarıq olmasına kömək edəcək. Unu bir spatula ilə qarışıma yavaş-yavaş qatın.

Qabartma tozunu unutma

Düzgün miqdarda qabartma tozu əlavə etmək çox vacibdir. Çox və ya çox az olması tortun arzuolunandan az qalxmasına səbəb ola bilər.

Fırını əvvəlcədən qızdırın

Şirniyyatı əvvəlcədən isidilmiş sobaya qoymağınızdan əmin olun. Ani temperatur dəyişiklikləri şirniyyatın "çökməsinə" səbəb ola bilər.

Fırının qapısını açmayın

İlk 20 dəqiqə ərzində sobanın qapısını açsanız, şirniyyat "sönə bilər". Səbirli olun və bişirmə vaxtının çox hissəsi üçün qapını bağlı saxlayın.

Aygün
Medicina.az