Soğan mətbəxdə mütləqdir. Bununla belə, yanlış saxlama üsulları ilə tez bir zamanda yararsız hala düşə bilər.
Medicina.az mütəxəssislər tərəfindən tövsiyə olunan praktik və effektiv üsulları təqdim edir:
1. Sərin və quru mühitdə saxlayın
Soğanların nəmli və isti yerdə saxlanması solma prosesini sürətləndirir. Soğanı sərin, quru yerdə 10-15 dərəcə saxlamaq idealdır. Bu səbəbdən soyuducu əvəzinə zirzəmiyə və ya yaxşı havalandırılan yerə üstünlük verilməlidir.
2. Plastik torbalar və ya qablardan istifadə edin
Soğanı plastik torbalarda saxlamaq içəridə nəmin yığılmasına səbəb olur. Bu, ziyana səbəb olacaq. Bundan əlavə, nazik çantalara və ya deşikli qutulara üstünlük verilməlidir.
3. Soğanları işıqdan uzaq saxlayın
Gün işığı və ya süni işıq soğanın yanmasına səbəb olur. Büzülməyə başlayır. Buna görə soğanı qaranlıq və ya işıqsız yerdə saxlamaq yaxşıdır.
4. Soğanları bir-bir yoxlayın
Saxladığınız soğanları müntəzəm olaraq yoxlamaq çürüyənləri və ya solğunları erkən aşkar etməyə imkan verəcəkdir. Cücərmiş soğan qısa müddətdə digərlərinə də təsir edə bilər.
Aygün
BakuPost