Müəyyən qidalar yedikdən sonra yaranan ağrı (müxtəlif nahiyələrdə) və ağırlıq orqanizmdə bir problem olduğunu göstərir.
“Medicina” xəbər verir ki, diyetoloq Mixail Ginzburg bu simptom barədə xəbərdar edib.
"Bədənin müəyyən qidalara mənfi reaksiyası sağlamlıq problemlərini göstərə bilər."
Xüsusilə, mütəxəssis ət və ətli yeməklər (məsələn, jeleli ət) yedikdən sonra oynaq ağrısı yarana biləcəyini aydınlaşdırdı. Bu halda, insanın qanda sidik turşusu səviyyəsinin yüksəldiyi və oynaqlarda sidik turşusu kristallarının çökməsinə səbəb olan gut xəstəliyinə meylli olduğu şübhə altındadır.
Bundan əlavə, yeməkdən sonra yaranan ağrı mədə-bağırsaq patologiyalarından qaynaqlana bilər.
Ginzburq qeyd edib ki, konkret problem ağrının yarandığı həzm sisteminin konkret sahəsindən asılı olaraq müəyyən edilə bilər.
Hipertoniya həmçinin bədənin qida və içkilərə qarşı mənfi reaksiyaları ilə də aşkar edilə bilər.
"Kalsifik, ağrıyan baş ağrıları, göz bəbəklərində ağrı, bunlar turşu, pivə, tünd çay və qəhvə yedikdən sonra yaranır."
Yağlı qidalar və unlu məmulatlar da narahatlığa səbəb ola bilər. Onları yedikdən sonra ağrı öd kisəsi və ya mədəaltı vəzi ilə bağlı problemləri göstərir.
Aygün Musayeva