Yeni il süfrələrinin əvəzolunmaz ləzzətlərindən biri olan hinduşka düzgün üsullarla bişirildikdə həm sağlam, həm də ləzzətli əsas yemək halına gəlir.
Medicina.az xəbər verir ki, xüsusilə böyük məclislərdə üstünlük verilən hinduşka əti, bişirilmədən əvvəl süfrəyə vermə mərhələsinə qədər müəyyən əsas məqamlara diqqət yetirməyi tələb edir.
Hinduşka alarkən nəzərə alınmalı ilk şey ətin təzə olmasıdır.
Qablaşdırmanın bütöv və təmiz olması, son istifadə tarixinin məhsulun üzərində aydın şəkildə göstərilməsi çox vacibdir.
Həmçinin, gigiyena qaydalarına uyğun etibarlı satış nöqtələrindən alınan məhsullar həm sağlamlıq, həm də dad baxımından daha yaxşı nəticələr verir.
HİNDİ ƏTİNİN HAZIRLANMASI ÜÇÜN MƏSLƏHƏTLƏR
Dondurulmuş hinduşka istifadə edirsinizsə, onu soyuducuda yavaş-yavaş əridin.
Bişirməzdən əvvəl hinduşkanı bir müddət otaq temperaturunda saxlayın.
Bişirməzdən əvvəl hinduşkanı həmişə marinad edin. Bu proses ətin həm yumşaq, həm də dadlı olmasını təmin edir.
Marinad üçün zeytun yağı, limon suyu, sarımsaq, kəklikotu, qara istiot və dəfnə yarpağı kimi maddələrdən istifadə edin.
Bişirmə zamanı hinduşkanın qurumasının qarşısını almaq üçün onu alüminium folqa və ya soba torbası ilə örtün.
İlk mərhələdə ətin içinin tam bişmiş olduğundan əmin olmaq üçün onu uzun müddət aşağı temperaturda bişirin.
Son mərhələdə folqa və ya torbanı çıxarın. Hinduşkanın üstü qəhvəyi rəngdə olmalıdır.
Hind ətini bişdikdən dərhal sonra kəsməyin. Ətin 15-20 dəqiqə dincəlməsinə icazə vermək onun şirəsini saxlamağa imkan verir.
Qril edərkən və ya qaynadarkən həddindən artıq yüksək istilikdən çəkinin.
Ədviyyatlardan həddindən artıq istifadə etməyin. Hind ətinin təbii dadını çıxarın.
Aygün
Medicina.az