Payızda yağlı yeməkləri artırın – Həkim

  • 2025.11.22 22:12
  • 171 Baxış
Payızda yağlı yeməkləri artırın  – Həkim


Yağlı qidalar, o cümlədən donuz yağı,quyruq, soyuq havalar başlayanda payızda yeyilməlidir.



“Medicina” xəbər verir ki, endokrinoloq Aleksey Kalinçevin sözlərinə görə, bu qidalar daha çox toxluq hissi verir və termogenezi təşviq edir”.
Həkim həmçinin yağlı süd məhsulları yeməyi məsləhət görüb.

Əgər artıq çəkidən əziyyət çəkmirsinizsə, nahar və şam yeməyində heyvan zülalı ilə yanaşı mürəkkəb karbohidratlar və az miqdarda kərə yağı və ya bitki yağı olmalıdır. Artıq çəkidən əziyyət çəkirsinizsə, saat 17:00-dan sonra karbohidratlardan və yağlardan çəkinin; Özünüzü zülal və tərəvəzlə məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.


Bundan əlavə, həkim bədənin payızda vitaminlərə ehtiyacı olduğunu vurğuladı.

"Xüsusilə kifayət qədər D vitamini qəbuluna diqqət yetirməyi məsləhət görürəm. Orta gündəlik doza 5000-10000 BV-dir".

Aygün Musayeva