Kababın yanında ən xeyirli qarnir

  • 2023.05.11 15:15
  • 1418 Baxış
Kababın yanında ən xeyirli qarnir
Kabab ağır qida olduğu üçün yanında tərəvəz, çoxlu lif olması həzm etməyə kömək edir.

Ət mədə-bağırsaq traktında nə qədər uzun müddət qalırsa, onkologiyanın inkişaf riski bir o qədər yüksəkdir.


Kabab yanında süfrəyə vermək üçün tərəvəz, göyərti, meyvə və giləmeyvə ən faydalı qidalardır.


“Medicina” xəbər verir həkim – diyetoloq Yelena Solomotinanın sölərinə görə, böyük miqdarda lif çürüntü məhsullarını çıxarmağa kömək edir. Xlorofil isə bakterisid xüsusiyyətlərə malikdir.

Səbzə, göyərtilər həmçinin faydalı mikrobiomu qidalandıran bakteriyaların böyüməsini stimullaşdırır və bağırsaqda iltihab faktorlarını azaldır. Xüsusilə yaşıl soğan daha faydalıdır.

Təzə tərəvəzlər istəsə, qrildə bişirilə bilər, lakin meyvə həvəskarları ətə kivi, nar, ananas, limon və ya papaya əlavə edə bilərlər.

Zoğal, qarğıdalı, turş gavalı manqal üçün yaxşı əlavə olacaq. Bu giləmeyvələrdən sağlam souslar hazırlaya bilərsiniz. Turşu əti həzm etməyə kömək edir.

Aynurə Məmmədova