Maddələr mübadiləsini gücləndirən və çəkini qoruyan sadə, lakin təsirli bir üsul yenidən xəbər başlıqlarına çıxır: bişmiş yumurta pəhrizi...
Medicina.az xəbər verir ki, elmi araşdırmalara görə, qısa müddət və balanslı şəkildə riayət edildikdə, bu pəhriz yalnız yağ yandırılmasını artırmaqla yanaşı, həm də toxluq hissini uzadır və lazımsız kalori qəbulunun qarşısını alır. Mütəxəssislər yüksək protein tərkibi sayəsində bərk bişmiş yumurtaların maddələr mübadiləsini gücləndirən təsirə malik olduğunu söyləyirlər.
Aşağı kalorili, lakin yüksək protein tərkibinə malik qaynadılmış yumurta, bədənin arıqlamaq üçün ehtiyac duyduğu bütün vacib amin turşularını təmin edir. Həmçinin immunitet sistemini gücləndirməyə və enerji səviyyələrini balanslaşdırmağa kömək edən D vitamini, xolin, dəmir və B12 ilə zəngindir.
Appetite jurnalında dərc olunan bir araşdırma göstərir ki, səhər yeməyi üçün yumurta yeyən fərdlər gün ərzində daha az kalori istehlak edirlər. Yumurta zehni fəaliyyəti və diqqəti yaxşılaşdırır.
Mütəxəssislərin fikrincə, balanslı bir pəhrizdə gündə 1-2 bərk qaynadılmış yumurta yemək həm maddələr mübadiləsini stimullaşdıra, həm də doyma hissini 3-4 saata qədər uzada bilər.
"Nutrition & Metabolism" jurnalında dərc olunan son tədqiqatlar göstərir ki, zülalla zəngin səhər yeməyi yağ yandırmağı sürətləndirir, maddələr mübadiləsini stimullaşdırır və sürətli arıqlamağa kömək edir. Mütəxəssislər vurğulayırlar ki, qaynadılmış yumurta pəhrizi qısa müddətdə, balanslı və nəzarətli şəkildə tətbiq edildikdə təhlükəsiz şəkildə istifadə edilə bilər.
Aygün
Medicina.az