COVİD xəstələrinin gündəlik rasionlarında nələr olmalıdır

  • 2022.03.17 18:34
  • 5305 Baxış
COVİD xəstələrinin gündəlik rasionlarında nələr olmalıdır

Orqanizmə koronavirusla mübarizədə qida ilə dəstək olmaq üçün xəstələr daha çox A, D, C, E, B, fol turşusu, sink, selenlə zəngin qidalar yeməlidir.

Medicina.az həmin qidaları təqdim edir.

- yumurta – sarısı
- balıq
- balıq yağı
- krə yağı
- zeytun yağı
- qaraciyər
- qoz, fındıq
- günəbaxan tumu
- balqabaq
- itburnu
- kələm
- sitrus meyvələri
- toyuq, çolpa bulyonu
- giləmeyvələr
- pomidor

Koronavirus xəstəsi bunları daha çox variantda yeməlidir. Hər gün 1 qaşıq zeytun yağı içə bilər.
Allergiya verən qidaları azaltsın.

Baldan uzaq olsa yaxşıdır

Koronavirus xəstəsi az-az, keyfiyyətli və tez-tez yeməlidir.

Yazı Azərbaycan Respublikasının Qeyri-Hökumət Təşkilatlarına Dövlət Dəstəyi Agentliyinin maliyyə dəstəyi ilə “Yoluxucu Xəstəliklərlə Mübarizə" İctimai Birliyi tərəfindən həyata keçirilən "Koronavirusun yayılmasının qarşısını almaq və yoluxmanın sayını nisbətən azaldmaq üzrə təşəbbüslər" layihəsi çərçivəsində yayımlanıb.