İndoneziyada inək və inək südü çatışmazlığını kompensasiya etmək üçün qeyri-adi bir yol tapılıb.
“Medicina” xəbər verir ki, məktəblərdə uşaqların nahar zamanı kifayət qədər süd almasını təmin etmək üçün balıqdan süd əvəzedicisi hazırlanır. Əlbəttə ki, heç kim balığı sağmır.
İndramayu sahillərində çoxlu miqdarda balıq tutan balıqçılar gündə iki dəfə tutduqları balığı Berikan Zülal Təşəbbüsü fabrikinə göndərirlər və orada onu toz halına gətirirlər.
Daha sonra bu toza ətirləndiricilər əlavə olunur, ona çiyələk və ya şokolad kimi bir dad verir. Güman etdiyiniz kimi, sadəcə tozun içinə su əlavə etməlisiniz və beləliklə, "balıq südü" hazırdır.
Bu içki zülalla zəngindir və təəccüblüdür ki, dadı olduqca xoşdur. Lakin bəzi mütəxəssislər istehsal prosesi zamanı süd əvəzedicisinə əlavə edilən kimyəvi maddələrin çoxluğundan narahatdırlar.
Aygün Musayeva