Qış mövsümündə yeməklərinizə əlavə edilən tərəvəzlər bədəni soyuq havalara qarşı gücləndirir, immunitet sistemini dəstəkləyir və fit qalmağınıza kömək edir.
Medicina.az xəbər verir ki, qış aylarında mövsümündə yetişdirilən tərəvəzlər yüksək qida dəyəri ilə sağlam həyat tərzinin vazkeçilməz hissəsinə çevrilir.
Vitaminlər, minerallar və liflə zəngin olan bu tərəvəzlər bədən müqavimətini artırır və xəstəliklərdən qoruyur.
Həm dadı, həm də sağlamlıq faydaları ilə seçilən 7 qış tərəvəzi...
Kələm
Kələm qış aylarının ən qidalı tərəvəzlərindən biridir. Tərkibindəki C vitamini və lif tərkibi bədənin müqavimətini dəstəkləyir.
Qaynadılmış, bişmiş və ya çiy halda salatlarda istehlak etmək olar. Həzmə kömək edir.
Brokkoli
Brokoli tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.
Suda qaynatmaq onun qida dəyərini qoruyub saxlayır, salat və ya digər yeməklərdə istifadəsini asanlaşdırır. Daimi yemək enerji səviyyələrini balanslaşdırmağa kömək edir.
Kərəviz
Tərkibindəki yüksək su və lif sayəsində kərəviz doyurmağa kömək edir və həzm sistemini dəstəkləyir.
Çiy halda salatlarda və ya yeməklərdə bişirmək olar.
Qırmızı çuğundur
Canlı rəngi və yüksək antioksidant tərkibi ilə çuğundur qış mətbəxinin ən faydalı tərəvəzlərindən biridir.
Tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində qan dövranını dəstəkləyir və enerji verir.
Bişmiş, qaynadılmış və ya salat kimi yemək olar.
Pırasa
Pırasa təbii antibiotik xüsusiyyətlərinə malikdir. Tərkibləri sayəsində tənəffüs yollarını sakitləşdirir və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir.
Ənginar
Ənginar qaraciyər üçün faydalı tərəvəzlər arasındadır.
Bədəndən toksinləri çıxarmağa kömək edir və həzmi tənzimləyir.
Gül kələmi
Lif və C vitamini ilə zəngin olan gül kələm immunitet sistemini gücləndirir.
Aygün
Medicina.az