Şaurmanın uclarını yeməsəz, faydası var – Həkim-dietoloq

  • 27 May, 2019
  • 4169 Baxış
Şaurmanın uclarını yeməsəz, faydası var – Həkim-dietoloq
Şaurma fast-food qidası olsa da, insan orqanizmi üçün faydalı ola bilər, əgər onun ən uc hissələrini yeməsəniz.

Medicina.az xəbər verir ki, bu fikirləri rusiyalı həkim-dietoloq Sergey Oblojko bildirib.

"Tibbi baxımdan şaurmada orqanizm üçün faydalı çox şeylər var: toyuq əti, tərəvəz, souslar, sarımsaq. Burda 2 zərərli məqam var: yağ və şaurmanın çox qızarmış və qurumuş ucları.

Bir neçə dəfə qatlanmış xəmiri yemək olmaz. Siz onları kəsib, şaurmanın ortasını yeyin. Şaurma ilə orqanizm zülal, karbohidrat əldə edəcək”
Əgər şaurmanı hazırlayan işçi əllərini yuyursa, sanitar qaydalara riayət olunursa, toyuq ətinə yağ vurulmursa, lavaşda şaurma hətta pəhriz saxlayan qızların belə fiqurasını pozmayacaq.

Lakin şaurmanın yanında təqdim edilən mayonez, ketçup və s souslardan uzaq olun.