Bayram süfrələrində tez-tez yer alan qırmızı ət həddindən artıq çpx yeyildikdə sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər;
Medicina.az xəbər verir ki, Qurban bayramı ənənəvi olaraq qırmızı ətin bol yeyildiyi bir vaxt olsa da, bu dövrdə qida balansının qorunması sağlamlığımız üçün böyük əhəmiyyət kəsb edir. Şüurlu qidalanma xüsusilə ürək-damar xəstəlikləri, hipertoniya, diabet və mədə pozğunluğu olan insanlar üçün vacib olsa da, sağlam insanlara da orta dərəcədə hərəkət etmələri tövsiyə olunur.
Dietoloqlar bayram zamanı qırmızı əti qril, qaynadılmış və ya sobada bişirərək yeməyi məsləhət görürlər. Mütəxəssislər ətlə yanaşı, yüksək lifli tərəvəzlər, salatlar və tam taxıl məhsulları ilə tarazlığın təmin edilməsi lazım olduğuna diqqət çəkirlər. Bundan əlavə, ət kəsildikdən dərhal sonra deyil, bir neçə saat dincəldikdən sonra yeyilməsi həzm sağlamlığı üçün daha uyğun hesab edilir.
Mütəxəssislər bayram günlərində su miqdarının artırılmasının, qazlı içkilər yerinə ayran və ya mineral suyun seçilməsini bildirirıər.
Aygün
Medicina.az