Evdə hazırlanan turşular dərman qədər təsirlidir. Mətbəximizin vazkeçilməzi olan turşu çox vaxt xörəklərə birlikdə yeyilir.
Medicina.az xəbər verir ki, bu fermentləşdirilmiş tərəvəzlər yalnız dadlı deyil, həm də bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən və immunitet sistemini gücləndirən probiyotiklərlə zəngindir.
Son araşdırmalar göstərir ki, turşular hətta səhər yeməyində də istifadə edilə bilər.
Səhər yeməyinə turşu əlavə etməyin 5 mühüm faydası...
Turşular təbii fermentasiya prosesi sayəsində probiyotiklərlə doludur. Bu faydalı bakteriyalar bağırsaq florasını gücləndirir, həzmi asanlaşdırır və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını alır.
Səhər yeməyində duzlu xiyar yemək həzm sisteminizi gün ərzində dəstəkləmək üçün praktik bir yoldur.
Səhər yeməyində turşu istehlakı bədəninizin gün ərzində zərərli mikroblara müqavimət göstərməsinə kömək edir.
Tərkibindəki lif sayəsində turşular toxluq hissi yaradır. Onları səhər yeməyində yemək, nahara qədər aclıq hisslərinin qarşısını alır və daha balanslı bəslənməyə kömək edir.
Səhər yeməyində turşu yemək günə zəngin vitamin və mineral ehtiyatı ilə başlamanıza kömək edir.
Aygün
Medicina.az