Yayda faydalı içkilərdən biri də buğdadan hazırlanan kvasdır.
“Medicina” xəbər verir ki, mütəxəssislər kvas içməyin kimlərə əks göstəriş olduğunu açıqlayıb.
Fermentasiya səbəbiylə kvas hamilə qadınlar və hipertansif xəstələr üçün təhlükəlidir.
Kvass çox faydalı xüsusiyyətlərə malik kifayət qədər yüksək kalorili bir içkidir.
Bununla belə, hər kəs onu içə bilməz, söhbət fermentasiya nəticəsində əldə edilən içkidən gedir, buna görə də bəzi xəstəliklər zamanı sağlamlığa zərər verə bilər.
İçkinin zərərinə gəldikdə, o, ilk növbədə yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlar, həmçinin qastrit və ya xorası olanlar üçün zərərlidir.
Kvasın tərkibində taxıl və maya olduğunu nəzərə almağa dəyər, buna görə də bu məhsullara alergiyası olanlar üçün təhlükəlidir.
Hazırlıq prosesində kvasda az miqdarda spirt qatılması vacibdir, buna görə mütəxəssislər hamilə qadınlara və uşaqlara bundan qaçınmağı məsləhət görürlər. Həm də içki içdikdən sonra maşın sürməməlisiniz.
Mütəxəssislər həmçinin təbii kvas ilə supermarketdən kvası ayırmağa çağırırlar.
Ənənəvi içki yalnız üç əsas komponentdən ibarətdir - səməni, un və maya, lakin mağazada satın alınan bir çox şəkər və fermentasiyanı sürətləndirmək üçün əlavə edilmiş konservantlardan ibarətdir.
Mütəxəssislər içkinin tərkibini diqqətlə öyrənməyi məsləhət görür, həmçinin ondan sui-istifadə etməməyinizi xəbərdar edir.
Aygün Musayeva