Yeni il süfrəsi deyildikdə ağla gələn ilk ənənələrdən biri hinduşka bişirməkdir.
Medicina.az xəbər verir ki, hinduşka zülal, vitamin və minerallarla bədəni dəstəkləyən bir quruluşa malikdir.
1. Ürək sağlamlığını dəstəkləyir
Hindu əti qırmızı ətlə müqayisədə daha yüngül toxuması ilə tanınır. Aşağı qlisemik indeksi sayəsində hinduşka əti qan şəkərində qəfil artıma səbəb olmur. Bu, həm ürək sağlamlığı, həm də ümumi enerji balansı üçün əhəmiyyətli bir üstünlük təmin edir. Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, hinduşka əti, xüsusən də Yeni il gecəsi kimi uzun şam yeməklərində mədəni narahat etmədən aclığı təmin edə bilər.
2. İmmuniteti gücləndirir
Qış aylarında xəstəliklərin yayıldığı bir vaxtda güclü immunitet sisteminin qorunması hər kəs üçün əsas məsələyə çevrilir. Hinduşka əti bədənin ehtiyac duyduğu amin turşularını ehtiva edən yüksək keyfiyyətli protein mənbəyidir. Bu zülallar immunitet sistemini dəstəkləyir, zehni və fiziki enerjinin qorunmasına kömək edir.
3. Əzələ və sümük dağlamlığını dəstəkləyir
Hindu əti yalnız protein tərkibi ilə deyil, həm də vitamin və mineralları ilə diqqətəlayiqdir. Əzələlərin bərpası və gücləndirilməsi üçün vacib bir qida maddəsi olan hinduşka, fosfor tərkibi sayəsində sümük sağlamlığına da töhfə verir.
Aygün
Medicina.az