Dondurulmuş çörək daha faydalıdır – Dietoloqlar

  • 2023.04.25 22:05
  • 3930 Baxış
Dondurulmuş çörək daha faydalıdır  – Dietoloqlar
Çörəyi dondurmaq təkcə saxlanmaq üçün əlverişli deyil, həm də faydalıdır.

“Medicina” xəbər verir ki, dondurulmuş, demək olar ki, bişirilməyə hazır olan çörək alıcılar arasında getdikcə inam qazanır.


Dietoloqlar ağ çörəyi yüksək glikemik indeksi, orqanizm üçün vacib olan amin turşularının olmaması, tərkibində allergiyaya, mədə reaksiyalarına və digər xoşagəlməz nəticələrə səbəb ola biləcək süni mayaların olması səbəbindən tövsiyə etmirlər.


Çörəyi dondurarkən, texnologiyaya riayət etmək çox vacibdir. Bunun sirri temperaturun tez bir zamanda aşağı salınması və buz kristallarının əmələ gəlməsinə nəzarət edilməsindədir. Ənənəvi yavaş dondurma ilə buz kristalları tədricən böyüyür, getdikcə daha çox yer tutur, məhsulun strukturunu pozur və orqanoleptik xüsusiyyətlərini dəyişir: qırıntı pisləşir, qabıq boşalır. Əridikdə məhsul sulu olur.


Nəticədə, tez köhnəlmiş, kiflənmiş, bədənə zərər verə biləcək patogen mikroorqanizmlər aktiv şəkildə çoxalmağa başlayır.

Şok dondurma texnologiyasından istifadə edərkən, bütün faydalı xüsusiyyətləri və dadını qorumaq mümkündür. Dondurulmuş üzvi çörəyi seçərək, bütün ailəni vitamin və mineralların tam çeşidi ilə təmin edirsiniz.

Avropa premium istehsalçıları bu cür məhsullar üçün yalnız yüksək keyfiyyətli inqrediyentləri seçirlər

Tərkibində:

kimyəvi maya;
boyalar;
ləzzət artırıcılar;
qabartma tozu.

zərərli konservantlar yoxdur, çünki mənfi temperaturda saxlanılır və dərhal sobaya göndərilir.

Dondurma məhsulun tərkibindəki zülallara müsbət təsir edir. Aşağı temperaturun təsiri altında onların parçalanması və insan mədəsinin həzm fermentlərinə həssaslığı artır. Belə bir məhsul bədən üçün daha yaxşı həzm olunur, faydalı və təhlükəsizdir.

Günay Quluzadə