Soyuducuya qoyulan bəzi qidalar dadını itirir, teksturasını korlayır və ya soyuqda daha tez xarab olma riski daşıyır.
Medicina.az xəbər verir ki, düzgün saxlama üsulları həm yeməyin dadını qoruyur, həm də israfın qarşısını alır.
1. Pomidor
Pomidorlar soyuq temperaturda dadını itirir və şirəli olur. Pomidorların soyuducuda saxlanması yetişməni dayandırır, ləzzət və qoxu itkisinə səbəb olur.
Pomidorları sərin, quru yerdə, birbaşa günəş işığından uzaq, gövdələri yuxarı baxaraq saxlamaq bunun ən yaxşı yollarından biridir.
2. Kartof
Kartof soyuducuda nişasta quruluşunu itirir və şəkərin miqdarı artır.
Bu dəyişiklik yemək zamanı arzuolunmaz dad və rəng dəyişikliklərinə səbəb ola bilər.
Kartof qaranlıq, sərin və quru yerdə, kağız torbada saxlanmalıdır.
3. Soğan
Soğan rütubətli və soyuq mühitdə yumşalır və kif riski artır.
Soğan yaxşı havalandırılan, sərin və quru bir mühitdə, açıq çanta və ya səbətdə saxlanılmalıdır.
4. Sarımsaq
Sarımsaq da soyuq mühitdə rezin kimi olur və dadını itirir.
Nəmli şərait də kif riskini artırır. Sarımsağı sərin, quru yerdə, açıq torbada və ya səbətdə saxlamaq bunun ən sağlam yollarından biridir.
5. Banan
Banan qabıqları soyuducuda tez qaralır. Soyuq, yetişmə prosesini ləngidir və toxumasını zədələyir.
Bananları otaq temperaturunda, digər meyvələrdən uzaq saxlamaq lazımdır.
6. Bal
Balın soyuducuda saxlanması kristallaşmanı sürətləndirir.
Balı möhkəm bağlanmış bankada, sərin, quru yerdə, birbaşa işıqdan uzaqda saxlamaq onu saxlamaq üçün ən yaxşı üsuldur.
Aygün
Medicina.az