Nəyə görə balıq yedikdən sonra infarkt riski yüksəlir?

  • 2021.10.06 16:34
  • 1671 Baxış
Nəyə görə balıq yedikdən sonra infarkt riski  yüksəlir?
Dietoloqlar balıq yeyərkən bəzi vərdişlərin sağlamlığa ziyan verdiyini açıqlayıb.

Medicina.az xəbər verir ki, balıq ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur. Tərkibindəki omeqa-3 sayəsində zehni açaraq yaddaşsızlıq və unutqanlığın qarşısını alır. Eyni zamanda, tərkibindəki kalsium sümükləri bərkidir.

Dietoloqların sözlərinə görə, balıq yeyərkən bəzi vərdişlər sağlamlığınıza zərər vurur. Aparılan araşdırma göstərir ki, həftədə 5 və daha çox balıq yeyənlərdə heç balıq yeməyənlərlə müqayisədə infarkt riski 30 faiz daha artıqdır.

Ona görə də yaşlı və ürək-damar problemi olan insanların həftədə 1 dəfədən artıq balıq yeməməsinə diqqət yetirilsin. Xüsusən yağlı, qızarmış və quru, duzlu balıq az istifadə edilsin.