Qanı qatı olanlar bu qidaları yeməsin

  • 2022.10.27 17:47
  • 1118 Baxış
 Qanı qatı olanlar bu qidaları yeməsin


Qanı qatı olanlar bəzi ərzaqlardan özlərini daha da pis hiss edə bilər.


"Medicina" xəbər verir ki, genetik həkim Svetlana Peres brokkolinin təhlükəsindən danışıb.

"Qanı qatı olan insanlar həyat tərzi və qidalarına diqqət etməlidir. Onlar rasiona çox lazımlı, faydalı ərzaqlar daxil etməlidir.
Məsələn, brokkoli, cəfəri, ispanaq, bəzi göyərtilər qanı daha da qatılaşdırır.

Bu qidalarda çox miqdarda K1 vitamini var, o isə qanı qatılaşdırır.

Cəfəri, ispanaq, kahı, salat yarpaqları, brokkoli, heyvan qaraciyəri, K2 vitamini ilə zəngin qidalarla çox ehtiyatlı olun.
Yağlı pendir, kərə yağı, yumurta sarısı, soya da bu adamlar üçün arzuolunmazdır".

Aygün Musayeva