Çay və qəhvə dəmləyəndə suyu qaynatmayın, zərərlidir– İsveç alimlərindən AÇIQLAMA

  • 2020.01.29 16:59
  • 8172 Baxış
Çay və qəhvə dəmləyəndə suyu qaynatmayın, zərərlidir–  İsveç alimlərindən AÇIQLAMA
a
İsveç alimləri qaynanmış suyun insan orqanizmi üçün təhlükəli olması barədə maraqlı açıqlama edib.
Medicina.az xəbər verir ki, qaynanmış su çiy su və filtrdən keçmiş sudan daha təhlükəlidir.

Alimlər əmindir ki, yüksək temperaturda qaynadıqda suda təhlükəli kimyəvi birləşmələr yaranır və bunlar insanda müxtəlif xəstəliklər yaradır.

Üstəlik suyun qaynadılması virus və bakteriyaları aradan qaldırmır, ağır metallar da məhv olmur. Ağır metallar da orqanizmdə pozulmalar yaradır.

Ona görə suyu qaynadıb içmək olmaz. Ən yaxşısı keyfiyyətli filtrasiyadan keçirilmiş suyun içilməsidir.
Çiy su ilə qaynanmış suyu qarışdırmaq qəti olmaz.

Çay, qəhvə dəmləmək üçün də suyu qaynatmaq yox, sadəcə qaynayana yaxın həddə çatdırıb istifadə etmək lazımdır.