Qaralmış avokadonu yemək olarmı?

  • 2025.10.17 16:08
  • 76 Baxış
Qaralmış avokadonu yemək olarmı?



Marketlərdə çox zaman baha olan avokado bir az yetişən və qaralan kimi endirimlə satılır. İnsanlar bu ekzotik meyvəni qaralmış olsa da dadmaq istəyir.


“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq Sara Elsinq
avokadonun qəhvəyi rəngə çevrildikdən sonra yeyilə biləcəyini izah etdi.
Avokadonu kəsdikdən sonra qızardılması sağlamlığa zərər vermir, ona görə də yemək təhlükəsizdir.


Onun sözlərinə görə, meyvənin qaralmış təbəqəsini çıxarıb, qalan yaşıl hissəsini istifadə edə bilərsiniz.

"Yalnız açıq qalan hissə qəhvəyi rəngə çevriləcək və siz bu nazik təbəqəni soyub altındakı yaşıl hissədən həzz ala bilərsiniz".

Siz həmçinin avokadonu plastiklə örtə və ya hava keçirməyən qabda saxlaya bilərsiniz. Başqa bir seçim, bir iki damcı limon suyu əlavə etməkdir.
Bu oksidləşməni azaldır.

Aygün Musayeva