Broyler toyuğunu antibiotikdən təmizləmək üsulu – Bunu edib, sonra bişirin

  • 26 Noy 2019 16:16
  • 205815 Baxış
Broyler toyuğunu antibiotikdən təmizləmək üsulu –  Bunu edib, sonra bişirin
Məlumdur ki, fermalar, broylerlər toyuq və cücələrin xəstələin ölməməsi və tez yetişməsi üçün antibiotik və hormon preparatlarının dozasını artırır. 


Bu toyuqları bişirdikdə isə ddərman qalıqları insan orqanizminə keçir.

Təsəvvür edin ki, bir toyuqla bərabər 1-2 ampul antibiotik də yeyirsiz.


Medicina.az evdə broyler toyuqlarını bişirməzdən əvvəl antibiotikdən təmizləmə qaydasını təqdim edir.

Bir qazan ayırırsız, hansı ki, onda heç vaxt yemək bişirməyəcəksiz.


Həmin qazana bol su alıb toyuğu orda 30 dəqiqə bişirirsiz. Sonra suyu süzüb atırsız, toyuğu bişirirsiz. Amma həmin qazanda yemək hazırlamayın. Bu metodla 50% antibiotiklər və hormonal dərmanlar toyuqdan çıxa bilər.